isvankids memberikan sebuah kurikulum aktifitas yang lengkap untuk menginspirasi anak-anak dengan permainan terbaik. Kegiatan belajar dan bermain bersama isvankids merupakan sebuah langkah awal untuk anak-anak Anda dalam mencapai kesuksesan mereka di masa depan. Aktivitas belajar yang interaktif menjadi dasar kami dalam melatih dan Meningkatkan kemampuan anak Anda untuk dapat berkomunikasi secara efektif.
In 2018 The Association for Psychological Science published an article entitled Ending the Reading Wars: Reading Acquisition From Novice to Expert. The purpose of the article is to fill the gap between the current research knowledge and the public understanding about how we learn to read, and to explain "why phonics instruction is so central to learning in a writing system such as English". [35]

After they’ve gained phonemic awareness and early phonics skills, students move even closer to learning to read. With Time4Learning, 1st graders begin learning phonics online by translating syllables into words and focusing on phonetic spelling strategies. In 2nd grade, students advance their phonics knowledge by decoding multisyllabic words and recognizing word roots, prefixes and suffixes.
Imagine going to work for a shipbuilding company. You go to work the first day and are schooled in all the different types of bolts, screws, and nails. You learn their names, the different sizes, and the different types, but you never learn that their purpose is to join pieces of metal and that those pieces of metal are used to build ships! Although this situation is clearly ridiculous, it is actually analogous to what we see in some prekindergarten and kindergarten classrooms. Children are being taught to name letters or even identify the sounds that the letters represent, but they are unclear about why they are learning it. Letter-sound knowledge is being learned in a vacuum; the child has no context for how to use the information, no “big picture.”
Emak2 itu suka dilema, dan kadang mengambil keputusan buruk karena tidak mau ambil resiko. Contoh nih kalo liat kerjaan rumah yang numpuk belum lagi berantakan dimana2, eh tiba2 anak2 mau bantuin tuh bikin dilema banget. Gimana ngga? Klo anak2 ikut bantuin mereka bisa sekalian belajar tp nantinya bukannya cepet selesai malah tambah lama dan kurang oke hasilnya. Padahal perbuatan semacam itu, bikin anak2 malah akhirnya malas membantu. Karena sering dilarang sih.
Figure 8. Result of Heuristic Evaluation on General Feedback V. CONCLUSION AND RECOMMENDATION FOR FUTURE STUDY “Bijak Membaca” is an interactive multimedia application that blends the Phonic Reading Technique and Multisensory Approach to improve dyslexics reading skill. Results obtained from Heuristic Evaluation indicate that this application successfully integrates those learning strategies as most of them agree with the content and structure. It shows that this application is designed and arranged in a proper way that suits dyslexics’ preferences. Credit is also given for the use of multimedia elements in this application as its interface design is easy to understand with good navigation arrangement. Generally, most of the evaluators agree that this application can give a significant impact to dyslexics as it is interesting, user-friendly, attractive, supportive, and valuable. “Bijak Membaca” can be an alternative reading tool for dyslexics to improve their reading with the effectiveness of the Phonic Reading Technique and Multisensory Approach. However, there are some improvements that are suggested by the evaluators such as inclusion of all letters instead of critical letters for the dyslexics, different types of exercises in reading activity and entertainment elements. In future, this research can be extended with the inclusion of Intelligent Multisensory Approach as part of the content so that dyslexics can fully utilize their verbal, visual and psycho-motor abilities. REFERENCES [1] R. P. Rachel. “D is for…, Scholastic Parent & Child”, ProQuest Education Journals, 18(2), pp. 93-95, Oct. 2010 [2] C. Singleton. “Understanding Dyslexia”, Lucid Research, 19, Jan. 2003. [3] H. Sampath, J. Sivaswamy and B. Indurkhya. “Assistive System for Children with Dyslexia and Autism”, ACM SIGACCESS Accessibility and Computing, Issue 96, Jan. 2010. [4] L. L. Wah. “Development of Multimedia Learning Resources for Children with Learning Disabilities in an Undergraduate Special Eduction Technology Course”, MDEC, 1(8), 2007. [5] P. Tzouveli, A. Schmidt, M. Schneider, A. Symvonis and S. Kollias. “Adaptive Reading Assistive for the Inclusion of Students with Dyslexia : The AGENT - DSYL Approach”, Eighth IEEE International Conference on Advanced Learning Tecnologies, pp. 167-171, 2008. [6] J. Ohene-DJan and R. Begum. "Multisensory Games for Dyslexic Children", Eighth IEEE International Conference on Advanced Learning Tecnologies, pp. 1040-1043, 2008. [7] S.S.Ismail, R.Ismail E.M.Mohd Mahidin, K.Umar and M.Z.Mohd Yusoff, “E-Z Disleksia For Dyslexic Children”, in Proceedings of Regional Conference on Knowledge Integration in ICT 2010, pp. 435-445, 2010. [8] A. Scruggs. “Effective Reading Instruction Strategies for Students with Significant Cognitive Disabilities” Lynchburg College. [9] N. N. Eliani and A. Othman. “Siri Cepat membaca : Bacalah Anakku”, One-Stop Language & Computer Consultancy, 2011. [10] G. Myles. “Pronounciation Activities in Extensive Reading Classes”, Extensive Reading World Congress Proceeding, 1, pp. 172-175, 2012. [11] I. Zahid and M. S. Omar. “Fonetik dan Fonologi. Malaysia”, PTS Professional, 2006. [12] K. Hamdi and L. Chonlada. “Effects of Intensive Phonics Instruction on Reading and Spelling Attainment of Thai Grade 5 Learners with Reading Difficulties”, The 3rd International Conference on Humanities and Social Sciences, Prince of Songkla University Proceedings-Teaching Techniques, 2011. [13] J. Khakhar and S. Madhvanath. “Jolly mate : Assistive Technology for Young Children with Dyslexia." 12th International Conference on Frontiers in Handwriting Recognition, 5, 2010. [14] R. A. Bolhasan. “A Study of Dyslexia among Primary School Students in Sarawak, Malaysia”, School of Doctoral Studies Journal, 1, pp. 250-265, 2009. [15] L. M. H Abdullah, S. Hisham, and S. Parumo. “MyLexics : An Assistive Courseware for Dyslexic Children to Learn Basic Malay Language”, SIGACCESS ‘09, 2009. 2012 IEEE Colloquium on Humanities, Science & Engineering Research (CHUSER 2012), December 3-4, 2012, Kota Kinabalu,Sabah, Malaysia558
KENAPA YAHH PARA GAMERS JARANG DI LIRIK CEWEK? * Kenapa sih kebanyakan cewek saat tau kita ini gamerss langsung pada kaburr atau menghindar atau bisa dibilang g mau dikenal??? ckckck.. * Oke lah kita emank gak kayak AMOR yang bisa kebut - kebutan dan balapan,atau yang anak2 tongkrongan yang gaya styleanya keren2.. * Kita juga ga kya anak band yang pintar maen alat musik ( tapi saya kira banyak anak gamers yang bisa, cuman lebih memilih dunia game) ( kita jg bisa kebut2 an tp qt ga mau,karna itu meresahkan orang lain atau merugikan sekitar ) >>>>>> Tapi tau ga,?? dari survei yang membuktikan, sebagian besar gamers...

Consonant digraphs are those spellings wherein two letters are used to represent a single consonant phoneme. The most common consonant digraphs are ch for /tʃ/, ng for /ŋ/, ph for /f/, sh for /ʃ/, th for /θ/ and /ð/. Letter combinations like wr for /r/ and kn for /n/ are technically also consonant digraphs, although they are so rare that they are sometimes considered patterns with "silent letters".
A good phonics lesson begins with an explicit explanation of the sound-spelling being taught along with guided opportunities for students to blend, or sound out, words using the new sound-spelling. These exercises should be followed by guided and independent reading practice in text that contains words with the new sound-spelling. This portion of phonics instruction is key. Therefore, phonics instruction should focus on applying learned sound-spelling relationships to actual reading, with smaller amounts of time spent on the initial task of learning phonics rules. That way, you can plan phonics lessons that are appropriate for all students, even if some have higher levels of phonics mastery than others.
... Some studies incorporate phonics reading technique in their application. Created in Malay language, Ahmad, et al. [19] developed " Bijak Membaca " , an application for dyslexic children which applies Phonic Reading Technique and multisensory approach with interactive multimedia, such as text, graphics, video, and animation. Evaluated using Heuristic approach, this application is considered success in integrating all of learning strategies mentioned before. ...
Phonics training appears to be effective for improving some reading skills. Specifically, statistically significant effects were found for nonword reading accuracy (large effect), word reading accuracy (moderate effect), and letter‐sound knowledge (small‐to‐moderate effect). For several other outcomes, there were small or moderate effect sizes that did not reach statistical significance but may be meaningful: word reading fluency, spelling, phonological output, and reading comprehension. The effect for nonword reading fluency, which was measured in only one study, was in a negative direction, but this was not statistically significant.
In 1984, the National Academy of Education commissioned a report on the status of research and instructional practices in reading education, Becoming a Nation of Readers.[20] Among other results, the report includes the finding that phonics instruction improves children's ability to identify words. It reports that useful phonics strategies include teaching children the sounds of letters in isolation and in words, and teaching them to blend the sounds of letters together to produce approximate pronunciations of words. It also states that phonics instruction should occur in conjunction with opportunities to identify words in meaningful sentences and stories.
In 1984, the National Academy of Education commissioned a report on the status of research and instructional practices in reading education, Becoming a Nation of Readers.[20] Among other results, the report includes the finding that phonics instruction improves children's ability to identify words. It reports that useful phonics strategies include teaching children the sounds of letters in isolation and in words, and teaching them to blend the sounds of letters together to produce approximate pronunciations of words. It also states that phonics instruction should occur in conjunction with opportunities to identify words in meaningful sentences and stories.

JANGAN DIBACA INFORMASI INI!! Karena bila dibaca dan Anda memutuskan untuk membeli produk ABACA Flashcard untuk buah hati, maka akibatnya bisa FATAL... Buah hati anda akan kecanduan BELAJAR karena game seruuu di ABACA Bisa baca kata sederhana dalam waktu singkat...bisa bhs. inggris grammar sederhana..bisa tahu hijaiyah.... ABACA Flashcard menggunakan metode aritmatika suku kata yang disusun secara sistematis dan dikemas dengan permainan yang seru dan mendebarkan Sehingga banyak anak-anak yang terjangkit VIRUS BELAJAR karena ABACA.. LuAARr Biasaa.... Ambil keputusan sekarang juga Bunda.. Hubungi saya sebagai Agen Resmi Abaca karena ABACA hanya bisa didapatkan di agen dan distributor resmi.. By bunda Rovi' Nur Andriawati Silakan Hub agen & marketer resmi ABACA Harlina 085878491586
Sight words and high frequency words are associated with the whole language approach which usually uses embedded phonics. According to Put Reading First from the National Institute for Literacy,[11] embedded phonics is described as indirect instruction where "Children are taught letter-sound relationships during the reading of connected text. (Since children encounter different letter-sound relationships as they read, this approach is not systematic or explicit.)".
Nah, saya akan menjelaskan bagaimna cara mengajari buah hati anda yang sedang duduk di bangku TK ( taman kanak-kanak) dapat membaca 3 huruf dalam bahasa inggris menggunakan metode phonic sound. Jika mommy sudah pernah mendengar motede ini sebelumnya, mungkin akan lebih mudah untuk mommy mengerti. Metode phonic sound ini mengajarkan anak membaca menggunakan bunyi(sound) setiap huruf (alphabet) dan menurut saya mengajarkan anak membaca menggunakan metode phonic sound lebih mudah dan lebih praktis dibanding metode yang lainnya.
Membujuk seorang anak pada fonik membutuhkan pendekatan yang disengaja dan dipelajari, itulah sebabnya mengapa yang terbaik bagi orang tua adalah bekerja dengan seorang penasihat atau membeli paket fonik dari salah satu pemimpin dalam materi pendidikan. Para penulis dan ilustrator yang merancang manual ini memiliki pengalaman bertahun-tahun dalam mengajar anak-anak membaca, sehingga mereka dapat dipercaya sebagai otoritas (tidak seperti beberapa sistem sekolah). Banyak perusahaan fonik menunjukkan tingkat keberhasilan yang luar biasa, sering kali setinggi 85 atau 90 persen yang diukur oleh orang tua sendiri.

Kreativitas dan Imajinasi penting dalam perkembangan anak dan menyenangkan keluarga. Cari printables pendidikan menyenangkan, kerajinan keluarga, kerajinan liburan, resep makanan menyenangkan dan grafik hadiah untuk anak-anak. Di sini, di Zoom Ziggity kita mencoba untuk menggabungkan menyenangkan dalam segala macam kegiatan keluarga kreatif termasuk ...
Mengenalkan sesuatu perlu proses yang urut, jika menginginkan hasil yg baik. Kalo mau mengenalkan makanan padat pada bayi, maka prosesnya harus diawali dg makanan yg encer sekali hampir spt air, lalu ditingkatkan lagi kepadatannya sampe bayi dapat mengunyah dan mencerna makanan padat dg baik. Tidak mungkin kita kenalkan makanan padat langsung tanpa proses pengenalan makanan yg lebih lunak dulu karena pencernaan bayi bisa bermasalah.
Bunda ingin memberikan pengalaman luar biasa ketika anak2 belajar hijaiyah spt Ara? Gunakan abaca flashcard agar setelah selesai belajar, anak masih memiliki kecintaan thd belajar, bukan malah trauma. Buktikan pada anak2 bahwa belajar itu adalah aktivitas menyenangkan. Sisihkan waktu Anda utk anak sebagai bentuk kepedulian thd masa depan pendidikan mereka. Ingat, pendidikan adalah paspor masa depan. Dan sekaranglah saatnya mempersiapkan anak2 Bunda agar mendapatkan pendidikan terbaik dg media abaca flashcard.
Memperkuat tubuh dan membentuk kebiasaan berolahraga. Kesehatan fisik adalah faktor penting bagi perkembangan anak. Anak bisa tumbuh sehat saat mereka melawan penyakit. Orangtua merasa sangat khawatir saat anak mereka sakit. Selain memberikan nutrisi yang tepat, maka cara lainnya untuk memperkuat daya tahan anak adalah lewat olahraga. Latihan fisik sangatlah membantu pertumbuhan tulang dan perkembangan syaraf anak, serta meningkatkan koordinasi fisik dan mengendalikan berat badan mereka secara efisien.

Temani dan tuntun anak untuk belajar di web site http://www.starfall.com. This is a really amazing educational site, and it’s free! Semua bahan pelajaran bisa di download gratis. Web site ini sangat menyenangkan bagi anak-anak, karena masing-masing runtunan belajar diakhiri dengan game yang asyik-asyik. Tanpa sadar anak-anak akan belajar dan terus bertahan belajar. Juga, karena berupa mulitmedia interaktif, kita hanya perlu menemani dan memastikan anak mengikuti sequence belajar yang telah di sarankan, anak-anak tinggal melihat, menirukan, mengulangi bahan pelajaran multimedia tersebut. Spelling dan Pronounciation dijamin benar dong…nggak seperti kita jika mengajarinya sendiri. Selain itu, download saja bahan-bahan yang bisa dicetak sehingga anak tidak harus membuka komputer+internet untuk belajar. Mereka juga bisa melakukan aktifitas asyik dengan worksheet yang tersedia. Dan…tanpa menyadarinya mereka juga belajar MENULIS!
Kim Burnim: What you want to look for are resources that are based on well-established principles of teaching and learning, which are referred to as best practices. Best practices for teaching young children include allowing children to learn new things in many different ways (such as through songs, books, art activities, puzzles, games, and other hands-on activities), making learning fun and playful, and lots of repetition.
Synthetic phonics, also known as blended phonics, is a method employed to teach children to read by blending the English sounds to form words. This method involves learning how letters or letter groups represent individual sounds, and that those sounds are blended to form a word. For example, shrouds would be read by pronouncing the sounds for each spelling "/ʃ, r, aʊ, d, z/" and then blending those sounds orally to produce a spoken word, "/ʃraʊdz/." The goal of either a blended phonics or synthetic phonics instructional programme is that students identify the sound-symbol correspondences and blend their phonemes automatically. Since 2005, synthetic phonics has become the accepted method of teaching reading (by phonics instruction) in the United Kingdom and Australia. In the US, a pilot programme using the Core Knowledge Early Literacy programme that used this type of phonics approach showed significantly higher results in K-3 reading compared with comparison schools.[14]
The spelling structures for some alphabetic languages, such as Spanish, Portuguese and specially Italian, are comparatively orthographically transparent, or orthographically shallow, because there is nearly a one-to-one correspondence between sounds and the letter patterns that represent them. English spelling is more complex, a deep orthography, partly because it attempts to represent the 40+ phonemes of the spoken language with an alphabet composed of only 26 letters (and no diacritics). As a result, two letters are often used together to represent distinct sounds, referred to as digraphs. For example, t and h placed side by side to represent either /θ/ or /ð/.
Karena berbagai kesibukan, banyak orang tua yang sengaja memberikan gadget pada anak dengan harapan agar anak bisa tenang dan tidak rewel. Memang hal ini bisa menjadi senjata yang ampuh. Tapi tahukah Bunda, bahwa sering memberikan anak gadget dengan harapan agar anak bisa tenang akan berdampak buruk bagi kesehatan fisik dan psikologis anak. Menurut psikolog anak, hal ini akan membuat ikatan orang tua dan anak menjadi menurun.
corresponding sounds. Compared to the Syllable Spelling Technique, in phonic reading children just need to remember 26 letters (a – z) and its sound [9]. There are two different categories of phonemes, vowels (a, e, i, o, u) with different pronunciations of “e” known as “e pepet”(/e) and “e taling” (/Ɲ), and also consonants (p, t, k, b, d, g, c, j, s, h, 1, r, m, n,  , ƾ , w, y/) [11]. They are not forced to remember all the different syllables that definitely will put some burden on the children, especially dyslexics. For example, in the Malay language ‘a’ is pronounced as “aaa” and ‘b’ is pronounced as “beh”. Combinations of these letters is called a syllable and pronounced as “beh - aaa - ba”. Previous researches show that the Phonic Reading Technique that emphasizes on letter-sound, is proven to improve reading skill [10] [12]. B. Multisensory Approach There are two ways to teach dyslexics, either by using the traditional teaching approach or Multisensory Teaching Approach. The traditional method is not effective for dyslexic children [13] as they need to stay focused on the information that is being given to them [7]. Unable to stay focused for long durations [2] and having short term memory problems [7][13] are major contributors to the ineffectiveness of traditional methods. A better approach to teach dyslexics is by applying the Multisensory Method in the teaching and learning process by teachers [7] as it consists of strings of multisensory strategies (linking of eyes, ears, voice, and hand movements) [6]. The Multisensory Method is proven to be an effective method to teach dyslexic children as they seem to interact with teaching tools and apply extra creativity towards their learning contents [6]. The strength of the Multisensory Approach lies in its ability to attract dyslexics’ attention, as they usually have problems staying focused during the learning process [7]. C. Dyslexia People who have different categories of disabilities can be classified into a few specific groups such as dyslexia, dyscalculia, and dyspraxics [1][2][4]. These types of syndromes have similar problems such as difficulty in speaking, writing, language problems, arithmetic confusion [6][14][15], emotional, and behavioral disorder [1][5][4]. Dyslexia is a specific learning difficulty and a disability [7][16] that is faced by a person. They show symptoms of difficulties such as in reading, writing, listening, and speaking [1][15][17], which can cause inferiority complex among dyslexics, especially children. Generally, dyslexics’ characteristics are different from one child to another and characterized by unusual balance of skills [2]. However, they are always being referred to the cluster of symptoms like having difficulties with specific learning skills, mostly reading [13]. According to related literature, this syndrome is recognized as specific learning disabilities associated to the neurological system that cover a wide range of reading difficulties, [6] but does not imply low intelligence or poor educational potential. It is shown that dyslexia is related to learning disabilities only [2]. Therefore, based on the above definitions, dyslexia can be concluded as specific learning disabilities such as reading, writing, speaking, and listening that might occur in early age. Dyslexics need support and more attention from people around them to encourage them so that they can live like other people. D. Interactive Multimedia Multimedia as an interactive application can help dyslexics to reduce their weaknesses by focusing on their limitations and also on their potentials [18]. It is more concise and clear; and helps them out from their problems. Multimedia consists of interactive elements that are usually used to attract viewers. There are several combinations of multimedia such as text, audio, video, graphic, and interactive content. It can play the role of a secondary learning tool to enhance understanding among children and interest in their learning process. Multimedia has the potential to reduce or remove most of the problems that are faced by dyslexics because it uses interactive multimedia elements such as graphics and auditory devices for development [7]. Besides, multimedia can be a teaching computer [8] because it creates a fun learning environment for dyslexics. The elements used in multimedia application such as text, color, images, audios, video, animation, and graphics can attract children to stay focused and have fun during the learning session. In addition, it is also used on the concept of teaching and understanding for dyslexics [4][19]. This may contribute to improvement in their learning process by providing extrinsic motivation for task completion and also help to increase motivation [4]. III. IMPLEMENTATION OF LEARNING STRATEGIES IN “BIJAK MEMBACA” The main focus in this section is to discuss the implementation of the reading technique and learning approach using the interactive multimedia application, “Bijak Membaca”. The design of “Bijak Membaca” is shown in Figure 1, which refers to the content of the application. Basically, “Bijak Membaca” consists of two main modules; i) “Tutorial” and ii) “Aktiviti”. In the first module, there are four sub-modules, which comprise “Huruf”, “Suku Kata”, “Perkataan”, and “Ayat”. Interactive activity is the main focus in the second module that consists of “Latihan Suai”, “Latihan Sebut”, and “Latihan Baca”. 2012 IEEE Colloquium on Humanities, Science & Engineering Research (CHUSER 2012), December 3-4, 2012, Kota Kinabalu,Sabah, Malaysia555
TIPE mobil sedan besar dahulu masih menjadi pilihan utama setiap keluarga yang ingin memiliki mobil. Selain berkapasitas cukup besar, mobil ini dinilai tangguh untuk digunakan dalam jarak jauh. Di era 1980, ciri mobil keluarga melekat pada dua mobil keluarga yakni sedan besar Ford Costina. Tapi belakangan, popularitas mobil sedan semakin tergusur oleh mobil hatchback dan citycar. Dilansir harian  Daily Mail, Kamis 16 Februari 2012, kepopuleran mobil sedan telah tergantikan oleh mobil-mobil yang lebih kecil, seperti Volkswagen Golf atau Peugeot 207 atau sebaliknya, kendaraan lain yang lebih baik dalam menampung keluarga "Tiga... 									

Semangat kerjasama. Kesadaran akan pentingnya kerjasama bisa sepenuhnya dipupuk lewat olahraga tim; hal ini khususnya sangat penting bagi banyak anak tunggal. Anak-anak bisa belajar cara bekerjasama dengan orang lain, cara menggunakan keunggulan mereka dalam kelompok, serta cara memaksimalkan kepentingan tim. Dalam latihan umum dan kompetisi olahraga, anak-anak bisa memahami bahwa kepentingan kelompok berada di atas kepentingan pribadi. Mereka tak boleh bersikap egois dan mengabaikan anggota kelompok, mereka harus tahu cara mematuhi pelatih, memahami cara bertanggungjawab dengan penuh keberanian, dan berani bertanya. Anak-anak dalam lingkungan olahraga seperti ini juga akan tumbuh menjadi anak yang tahu cara menghormati orang lain dan tahu cara mendapatkan rasa hormat dari orang lain.

Phonics instruction should be explicit rather than implicit. Implicit instruction relies on readers "discovering" clues about sound-spelling relationships; good readers can do this, but poor readers are not likely to do so. Explicit instruction is the most effective type of phonics instruction, especially for children at risk for reading difficulties.

Phonemic awareness involves the understanding of the relationship between sounds and words. It explains how words are made of sounds that can be used, like reusable building blocks, to construct words (h + at = hat, f + at = fat, etc). Phonics goes one step further by connecting those sounds to written symbols. It involves learning how letters or letter groups represent unique sounds, and how those sounds are blended to form a word.


In the reading skills pyramid, a visual illustration of the process kids go through when learning to read, phonics follows closely behind phonemic awareness. Once children understand that letters have associated sounds, they begin to make relationships between those sounds and spelling. This is the skill that helps beginning readers decode — or sound out — new words. The key elements of reading are:
×