Consonant digraphs are those spellings wherein two letters are used to represent a single consonant phoneme. The most common consonant digraphs are ch for /tʃ/, ng for /ŋ/, ph for /f/, sh for /ʃ/, th for /θ/ and /ð/. Letter combinations like wr for /r/ and kn for /n/ are technically also consonant digraphs, although they are so rare that they are sometimes considered patterns with "silent letters". 									

In a 2011 research review, the Center for Early Literacy Learning describes studies involving 15 different kinds of literacy skills and the general finding that nursery rhyme experiences and knowledge can be a predictor of reading success. The report concludes that “The best advice is to identify nursery rhymes and rhyming games that a young child especially enjoys and actively engage the child in the activities as part of routine play.”
Long vowels have the same sound as the names of the vowels, such as /eɪ/ in bay, /iː/ in bee, /aɪ/ in mine, /oʊ/ in no, and /juː/ in use. The way that educators use the term "long vowels" differs from the way in which linguists use this term. Careful educators use the term "long vowel letters" or "long vowels", not "long vowel sounds", since four of the five long vowels (long vowel letters) in fact represent combinations of sounds (a, i, o, and u i.e. /eɪ/ in bay, /aɪ/ in mine, /oʊ/ in no, and /juː/ in use) and only one consists of a single vowel sound that is long (/iː/ in bee), which is how linguists use the term. In classrooms, long vowels are taught as having "the same sounds as the names of the letters". Teachers teach the children that a long vowel "says" its name.

To understand the big picture, children must understand the alphabetic principle—how our English system of writing works. The alphabetic principle is simply that visual symbols (letters) represent speech sounds (phonemes). To write the spoken word “dog,” you use alphabetic symbols to represent the speech sounds. We can combine and recombine letter symbols to form words. As odd as it may sound, children can learn letters and even letter sounds in very rote ways without understanding the alphabetic system. When children do not understand the alphabetic principle, they may do the following:
✓15. Membaca membuat anak Anda lebih pintar, secara harfiah! Itu adalah fakta yang dikemukakan oleh periset Cunningham dan Stannovich dalam laporan mereka berjudul What Reading Does for the Mind. Dalam penelitian mereka, mereka juga menyatakan bahwa membaca tidak hanya meningkatkan kecerdasan Anda, bahkan bisa "membantu anak-anak mengimbangi tingkat kemampuan kognitif yang sederhana."
Kim Burnim: Of course. The letter c, for example, sometimes stands for the same sound as the letter k, as in the word “cat,” and sometimes stands for the same sound as the letter s, as in the word “city.” The most common sound for the letter c is the “k” sound, so that’s what we teach children first. Another example is the letter a—sometimes it represents the short a sound, as in the word “cap,” and sometimes it represents the long a sound, as in the word cape. We usually teach the short a sound first, because that’s more common, and then teach the long a sound later on.
Aplikasi untuk menggambar adalah sebuah program gambar gratis untuk anak-anak dengan pilihan banyak baik. Anda dapat menggambar dengan pena yang berbeda, Anda dapat menempatkan perangko pada gambar Anda, membuat semua jenis efek teks, dan banyak lagi. Program ini cocok untuk anak-anak yang sangat muda dan memiliki modus anak terutama bagi mereka. Tetapi juga menyediakan banyak menyenangkan untuk anak-anak yang lebih tua. Hal ini digunakan oleh ratusan ribu anak-anak di seluruh dunia. Cara terbaik untuk melihat apa yang mungkin adalah dengan hanya men-download dan menginstalnya. Ingat, itu gratis. 
Owing to the shifting debate over time (see "History and Controversy" below), many school systems, such as California's, have made major changes in the method they have used to teach early reading. Today, most[which?] teachers combine phonics with the elements of whole language that focus on reading comprehension. Adams[15] and the National Reading Panel advocate for a comprehensive reading programme that includes several different sub-skills, based on scientific research. This combined approach is sometimes called balanced literacy, although some researchers assert that balanced literacy is merely whole language called by another name.[16] Proponents of various approaches generally agree that a combined approach is important.[citation needed] A few stalwarts favour isolated instruction in Synthetic phonics and introduction to reading comprehension only after children have mastered sound-symbol correspondences. On the other side, some whole language supporters are unyielding in arguing that phonics should be taught little, if at all. [17]
Kiz Phonics is an excellent progressive program for teaching kids to read using a systematic phonics approach.The Kiz Phonics program is carefully arranged by levels from Preschool Ages 3-4, Kindergarten Ages 4 -6, 1st Grade Ages 6-7 & 2nd Grade Ages 7-8. It is suitable for school teachers, home-school parents and other educators trying to help children learn to read.

Emak2 itu suka dilema, dan kadang mengambil keputusan buruk karena tidak mau ambil resiko. Contoh nih kalo liat kerjaan rumah yang numpuk belum lagi berantakan dimana2, eh tiba2 anak2 mau bantuin tuh bikin dilema banget. Gimana ngga? Klo anak2 ikut bantuin mereka bisa sekalian belajar tp nantinya bukannya cepet selesai malah tambah lama dan kurang oke hasilnya. Padahal perbuatan semacam itu, bikin anak2 malah akhirnya malas membantu. Karena sering dilarang sih.
Media ini juga merupakan media belajar yang interaktif, ananda dan orang tua akan menikmati proses belajar dengan cara yang menyenangkan, ananda akan ditanya huruf dan akan mendapatkan reward jika bisa menghafal/menyebutkannya. Proses "fun learning" ini yang akan menumbuhkan semangat dan minat belajar anak. proses belajarpun menjadi lengkap krn anak turut ikut serta dlm belajar dg menggunakan semua indra yg dimilikinya, mereka akan ditanggapi&menanggapi materi yg dipelajarinya, sehingga dapat menumbuhkan minat belajar dlm diri anak. 			

Phonics is a tried and proven method for learning to read. Although English is not purely a phonetic language, phonics is an important tool for beginners learning to read the language. Due to the effectiveness of phonics-based instruction, more public and private schools have emphasized phonics instruction in recent years. Parents who teach their children at home also frequently report satisfaction with instructional materials for phonics, based on the emails we receive.
Tanpa memiliki pengetahuan tentang bagaimana huruf-huruf dalam suatu kata diucapkan, anak-anak akan mengalami kesulitan dalam mengenal dan mengingat kata, sehingga mereka cenderung mendapat masalah besar dalam membaca dan menulis. Dengan menguasai phonics, anak-anak dapat dengan mudah memahami isi wacana, menulis berbagai bentuk tulisan, termasuk membuat puisi dengan kata-kata berima yang tepat.
×